17097778_1439355102764281_4025508424083420074_o

Op 27 januari 1987 kwam er in Capelle aan den IJssel een klein, vrolijk meisje ter wereld. Met een harde krijs vestigde zij direct alle aandacht op zich – het kon haar niet druk genoeg zijn rondom haar wiegje. Ook de jaren hierna zocht het meisje naar alle mogelijke manieren om in het middelpunt van de belangstelling te staan. In haar zevende levensjaar hadden haar ouders, broer, familieleden, buren én het winkelpersoneel in de plaatselijke supermarkt het repertoire van dit kleine schoffie wel gezien en besloten haar ouders haar naar de Jeugdtheaterschool te sturen. Vanaf dat moment wist ze het zeker, ze moest en zou theater maken.

In de jaren die volgden genoot ik van alles wat theater veroorzaakte. Niet alleen mocht ik legaal zingen, dansen en spelen, ook merkte ik wat een bijzondere vriendschappen er ontstonden in dit rare en intieme wereldje. Na de HAVO volgde ik een particuliere deeltijdopleiding theater in Rotterdam en ging ik aan het werk bij het Rotterdams Centrum voor Theater, waar ik naast het spelen in educatieve voorstellingen ook organisatorische taken kreeg. Na twee jaar werken wilde ik me graag verder ontwikkelen in mijn vak en werd ik nieuwsgierig naar het studentenleven. Ik verruilde de grote stad voor het kleine Tilburg en schreef mij in op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Op de FHK Academie voor Theater ontdekte ik mijn liefde voor het creëren, organiseren, schrijven, vormgeven en regisseren – die nog sterker bleek te zijn dan mijn liefde voor het spelen. Ik wil graag verhalen vertellen, mooie beelden creëren, vooroordelen uit de weg ruimen, mensen een spiegel voorhouden, confronteren en aan het denken zetten. Ik wil mijn spelers zien ontwikkelen en opbloeien tijdens de repetities door hun eigen kwaliteiten, talenten en gebreken te zien én te gebruiken. Ik hou van puur, direct en realistisch theater, zonder teveel poespas. Door mijn voorstellingen hoop ik het publiek op een andere manier naar de werkelijkheid te laten kijken. Omdat er altijd meerdere waarheden zijn.

Als theaterdocent probeer ik mijn passie voor het vak over te brengen op de nieuwe generatie door de leerlingen in een veilige omgeving te laten proeven, ontdekken, fouten maken, leren, ontwikkelen en bovenal plezier maken. Elke leerling is een individu en heeft recht op een eigen manier van aanpak om zichzelf op zijn eigen niveau en tempo te kunnen ontwikkelen.

In mijn werk als freelancer kom ik op veel verschillende locaties terecht en werk ik met zeer diverse doelgroepen. Enkele opdrachtgevers waarvoor ik werk of heb gewerkt:

- Jeugdtheater Hofplein
- Buitenkunst
- SKVR
- Afslag Eindhoven
- De NWE Vorst
- Factorium
- Het Zuidelijk Toneel

Naast mijn werk als freelance theatermaker werk ik als theaterdocent en middenbouwmentor op het Rudolf Steiner College in Rotterdam.